З Міжнародним днем студентського спорту!

0
10

Сьогодні весь світ святкує Міжнародний день студентського спорту – свято молодості, енергії та здорового способу життя.

2016 року рішенням ЮНЕСКО 20 вересня стало днем, коли молодь об’єднуєтьcя, щоб показати світові силу та бажання досягати вершин. Адже спорт – це не просто фізична активність, це шлях до самовдосконалення, мова, яка об’єднує людей різних культур і національностей.

Рухова активність – це інвестиція у здоров’я, фундамент для успішного майбутнього молоді. Фізичне виховання та спортивна підготовка студентства сприяє збереженню і зміцненню здоров’я, забезпечує організацію змістовного дозвілля студентської молоді, виховання фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей студентів, навчає працювати в команді і досягати поставлених цілей та сприяє покращенню та зміцненню іміджу закладів освіти.

Українські студенти довели, що є одними з найкращих у світі у спорту – своїми незмінно високими результатами на міжнародних чемпіонатах та Всесвітніх Універсіадах. Цей результат досягається, зокрема, завдяки високій внутрішній конкуренції, адже сотні університетів беруть участь в Універсіадах України з різних видів спорту. І навіть під час війни – їхня кількість зростає!

Комітетом з фізичного виховання і спорту МОН України спільно із Спортивною студентською спілкою в межах святкування заплановано проведення традиційного Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу до Міжнародного дня студентського спорту.

У навчальних закладах по всій Україні  16 вересня до 3 жовтня відбуваються різноманітні змагання, челенджі, активності! Тож приєднуйтеся – це чудова можливість показати свої спортивні досягнення, спробувати нові види спорту або просто провести час активно і весело.

Давайте разом створимо атмосферу свята і вкотре покажемо, що українська студентська молодь активна, спортивна і талановита!