Студентка з Дніпропетровщини – чемпіонка Кубку Європи з дзюдо

0
229

Студентка Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту 18-річна Єлизавета Литвиненко виборола перше місце на Чемпіонаті Європи з дзюдо U21, у ваговій категорії до 78 кг., який відбувся у столиці Греції Афінах.

Українка у стартовому раунді здолала представницю Туреччини Топоглу, після чого у півфіналі перемогла кіпріотку Мічаілідоу, а у фіналі завдяки двом кидкам на оцінку “Ваза-арі” здобула перемогу над латвійкою Долгілевічею.

Як зазначила в коментарі пресслужбі ФДУ сама Єлизавета, дану перемогу в цей складний час вона присвячує всім українцям та нашій боротьбі за свободу:

«Звичайно, відповідальність була велика, адже сьогодні я була єдиною представницею України в Афінах. Втім, я не хвилювалася, а намагалася по максимуму виконати свою роботу. Вже досить давно не було стартів, тому хотілося вийти і поборотися.

Останній місяць був дуже складний, особливо в моральному плані. Звістка про війну застала нас на зборі в Іспанії, тому перші тижні ми постійно були в телефонах, слідкували за новинами, переживали за рідних. Навіть зараз важко прийти в себе і повністю включитися в тренувальний процес. Дуже болячи спостерігати за тим, що відбувається в нашій країні.

В Афінах нас дуже добре підтримували. Багато хто підходив, запитував, висловлював слова підтримки. Весь світ в захваті від того, як ми протистоїмо російському агресору, тому мені дуже хотілося, щоб на арені прозвучав гімн України. Мені це вдалося, тому головну ціль на ці змагання я виконала.

Далі я відправляюся на Grand Slam в Анталію, де приєднаюся до решти команди. А потім складно поки сказати, який далі план. Скоріше за все, знову будемо десь на зборі», – зазначила спортсменка.

Дніпропетровське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України